Naslovna  |  O nama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

O nama

 

Radio 9 je lokalna radio stanica, koja u kragujevačkom etru postoji od februara 1996. godine. Jedna je od prvih privatnih radio stanica u Kragujevcu.

Tokom proteklih 16 godina, prošli smo put od gramofona i CD plejera do mp3 formata, od zajedničkog rada tonskih tehničara i voditelja do koncepta one-man show. Danas je pred nama izazov da emitovanje kroz etar uspešno integrišemo s vebom. Brzi tehnički i tehnološki razvoj nametnuo je tu transformaciju svima, ne samo medijima.

Od samog početka, program emitujemo na 95,9 MHz. Muzički program je formatiran prema savremenim radio standardima i primenjuje se AC format, odnosno emitujemo samo hitove domaće i strane pop i soft rok muzike. Nastojimo da program usmerimo ka ženama u najboljim, tridesetim godinama, ali i svi drugi su naravno dobrodošli.

Poslednjih godina, istraživanja slušanosti pokazuju da je Radio 9 jedan od najslušanijih radijskih programa u Kragujevcu.

U prethodnih 16 godina, desetine hiljada pesama čulo se sa 95,9 MHz, hiljade informacija je otišlo u etar, vrtelo se na stotine reklamnih spotova. Podržali smo i pokrenuli brojne humanitarne akcije, medijski pomogli sportska dešavanja, koncerte, predstave, tribine. Neki od njih su Arsenal fest, kragujevački i niški džez festival, Beovizija, Pesma Evrovizije, Dečji sajam i Lady Fair u Beogradu, košarkaški klub Radnički, humanitarne akcije "Hrana za sve" i "Bitka za bebe".

U vremenima kada je teško opstati na medijskom nebu, trudimo se da zadovoljimo osnovne principe na kojima počiva jedan medij. Tokom dana pravovremeno informišemo svoje slušaoce o dešavanjima u gradu i zemlji, uz gostovanja, telefonska uključenja i kontakt programe.

Iako smo i u prethodnom periodu imali veb sajt, od februara 2012. godine obezbeđujemo znatno ozbiljnije prisustvo na vebu. Na našim stranicama možete da čitate, slušate i gledate vesti, zabavne sadržaje, servisne informacije.

Svakog dana se menjamo, nadamo se na bolje, a u tome nam svojim sugestijama, pohvalama, kritikama i idejama možete pomoći i vi. Osećajte se slobodnim i pozvanim da nas kontaktirate i sami doprinesete poboljšanju našeg sadržaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar